Opleiding Master Fysiotherapiewetenschap

Welke vooropleiding heb je nodig?

Opleiding Master Fysiotherapiewetenschap

Welke vooropleiding heb je nodig?

Diploma
Om tot de master Fysiotherapiewetenschap te worden toegelaten, moet je een universitair bachelordiploma hebben op het gebied van mens en gedrag of mens, dier en gezondheid. Ook moet je aantonen dat je interesse hebt voor en kennis hebt van de gezondheidszorg en fysiotherapie.

Pre-master
Als je de opleiding Fysiotherapie HBO hebt afgerond of een gelijkwaardig diploma hebt, dien je vooraf een pre-masterprogramma van 1 jaar (in deeltijd) te volgen. Je wordt bijgespijkerd op het gebied van onderzoeksmethodologie, statistiek, ethiek en academische vaardigheden als wetenschappelijk schrijven en literatuur zoeken in elektronische databases zoals Pubmed en Cochrane.

Het pre-masterprogramma kun je ook volgen binnen je HBO minor. Door je minorruimte optimaal te benutten, kun je sneller doorstromen naar het universitaire masterprogramma Fysiotherapiewetenschap. 

Overleg met je studieloopbaanbegeleider, profilerings- of minor-coördinator of het voor jou mogelijk is om het pre-masterprogramma te volgen in combinatie met je HBO-opleiding Fysiotherapie.

Met de volgende opleidingen kun je deze master gaan volgen:

Vakkenpakket
Je hebt wiskunde A, B of C op VWO-niveau in je vakkenpakket nodig. Verder moet je de Engelse taal goed beheersen. Je leest en schrijft namelijk Engelse teksten en artikelen tijdens de master. Ook zijn sommige onderdelen van toetsen in het Engels. Je voldoet aan deze eis als je een HBO- of universitair diploma op zak hebt of als je Engels als examenvak hebt afgerond op het voortgezet onderwijs.