Opleiding Master Fysiotherapiewetenschap

Wat leer je?

Wat leer je?
Tijdens de master Fysiotherapiewetenschap leer je hoe je een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van de fysiotherapeutische zorg.

Fysiotherapeutische zorg
Deze draait om het bewegend functioneren van de mens. Patiënten met houdings- en bewegingsklachten worden onderzocht en behandeld door een fysiotherapeut. Denk aan mensen met sportblessures, rugklachten en kunstheupen. De Fysiotherapie concentreert zich op spieren, banden, gewrichten en zenuwen. De drie verschillende behandelmethoden zijn: bewegingstherapie, massage en fysische therapie.

Als beginnend fysiotherapiewetenschapper onderzoek je deze behandelmethoden. In hoeverre voldoen ze? Waar is verbetering mogelijk?

Theorie
Je leert wetenschappelijke kennis te ontwikkelen, verspreiden en toe te passen in de fysiotherapeutische zorg. Je doel is de kwaliteit van deze zorg te behouden en verbeteren. Hiertoe verdiep je je in de ontwikkeling van zorgprogramma’s en -innovaties. Je richt je op de huidige, maar ook op nieuwe behandelmethoden. Daarnaast leer je hoe je voorwaarden opstelt om de innovaties goed uit te voeren.

Praktijk
Tijdens de master leer je zelfstandig en in groepen te werken aan onderzoeks- en innovatieprojecten. Onder begeleiding van fysiotherapiewetenschappers van het UMC Utrecht maak je kennis met de precieze academische werkwijze. Je leert kennis te verzamelen, kritisch te analyseren en creatief en innoverend om te gaan met kennis.

Afstuderen
In het afstudeerjaar voer je een onderzoeksproject uit tijdens een wetenschappelijke stage. Je stelt een onderzoeksvoorstel op en schrijft een artikel over je onderzoek.