Opleiding Master Logopediewetenschap

Welke vooropleiding heb je nodig?

Opleiding Master Logopediewetenschap

Welke vooropleiding heb je nodig?

Diploma
Om toegelaten te worden tot het masterprogramma Logopediewetenschap van de opleiding Klinische Gezondheidswetenschappen moet je een toelatingsverzoek indienen bij de toelatingscommissie van de opleiding.

Heb je een universitaire bacheloropleiding? Dan word je toegelaten als je aantoonbare belangstelling hebt voor en kennis bezit van de gezondheidszorg en de logopedie in het bijzonder.

Pre-master
Als je de HBO-opleiding Logopedie hebt afgerond of een gelijkwaardig diploma hebt, dan dien je vooraf een pre-masterprogramma van één jaar (in deeltijd) te volgen. Je wordt bijgespijkerd op het gebied van onderzoeksmethodologie, statistiek, ethiek en academische vaardigheden als wetenschappelijk schrijven en literatuur zoeken in elektronische databases zoals Pubmed en Cochrane. 

Als je de opleiding Verpleegkunde HBO hebt afgerond of een gelijkwaardig diploma hebt, dan dien je vooraf een pre-masterprogramma van één jaar (in deeltijd) te volgen. Je wordt bijgespijkerd op het gebied van onderzoeksmethodologie, statistiek, ethiek en academische vaardigheden als wetenschappelijk schrijven en literatuur zoeken in elektronische databases zoals Pubmed en Cochrane.

Het pre-masterprogramma kun je ook volgen binnen je HBO minor. Door je minorruimte optimaal te benutten kun je sneller doorstromen naar het universitaire masterprogramma Logopediewetenschap. 

Overleg met je studieloopbaanbegeleider, profilerings- of minor coördinator of het voor jou mogelijk is om het pre-masterprogramma te volgen in combinatie met je HBO-opleiding Logopedie.

Lees meer over:

Aanvullende eisen
Een aanvullende eis is dat je minimaal in het bezit moet zijn van wiskunde C (of A1) op VWO-niveau. De universiteit organiseert bijscholingscursussen voor mensen die niet aan deze eis voldoen.

Andere toelatingsmogelijkheden
Als je niet in het bezit bent van één van de bovengenoemde diploma’s, dan kun je een verzoek tot toelating indienen bij de toelatingscommissie Logopediewetenschap van de Universiteit Utrecht.