Opleiding Master Pedagogiek

Wat leer je?

Wat leer je?
De masteropleiding Pedagogiek leert je te werken in een leidinggevende functie. Je leert managementvaardigheden en verdiept je verder in de pedagogiek. Je leert meer achtergronden bij de kennis die je al hebt en wordt voorbereid op een functie met meer verantwoordelijkheden. Je doet ook onderzoek in de praktijk. Zo word je een allround pedagoog met veel vakkennis, die toezicht houdt op de werkzaamheden van anderen.

Competenties
Om je voor te bereiden op een leidinggevende functie richt de opleiding zich op een aantal competenties. Dit zijn bijvoorbeeld:
- analyseren en interpreteren
- organiseren en uitvoeren
- leidinggeven en beslissen
- leren, stimuleren en ontwikkelen

Praktijk
Tijdens de studie krijg je praktijkgerichte opdrachten, die je uitvoert op je werkplek. Je zoekt oplossingen voor problemen uit de praktijk en leert de theorie meteen toe te passen. Gedurende de opleiding word je begeleid door docenten en een praktijkbegeleider.

Specialisaties
De master Pedagogiek of Master of Educations verschilt per hogeschool. De ene hogeschool richt zich bijvoorbeeld op de invloed van de media op jongeren. De andere richt zich meer op problemen van jongeren in de grote stad. Zie ook Waar aanmelden.