Opleiding Master Psychomotorische Therapie

Welke vooropleiding heb je nodig?

Opleiding Master Psychomotorische Therapie

Welke vooropleiding heb je nodig?

Diploma en werkervaring
Om de master Psychomotorische Therapie te mogen volgen, moet je de HBO-opleiding Bewegingsagogie/Psychomotorische Therapie (Zwolle) of de HBO-opleiding Creatieve Therapie Dans en Beweging (Sittard) hebben afgerond. Om toegelaten te worden, moet je ook minimaal twee jaar werkervaring hebben als bewegingsagoog, bewegingstherapeut of (beginnend) psychomotorisch therapeut.

Diploma dat toegang geeft tot deze opleiding:
Als je een diploma hebt van een andere vooropleiding en je wilt deze master volgen, dan moet je een instroomtraject volgen. Dit duurt ten minste een halfjaar. De inhoud van het instroomtraject wordt tijdens een toelatingsgesprek bepaald. Een onderdeel van het traject is in elk geval dat je werkervaring opdoet in de PMT.

Verkort traject
Met een getuigschrift van de Voortgezette Opleiding Psychomotorische Therapie kun je via een versneld traject je master halen. In een toelatingsgesprek wordt gekeken hoeveel kennis je al hebt en hoe groot de kans is dat je de opleiding succesvol kan afronden in een kortere periode. Op basis daarvan mag je wel of niet het kortere traject volgen.