Opleiding MBO Verpleegkundige

Waar wil jij je aanmelden?

Opleiding MBO Verpleegkundige

Waar wil jij je aanmelden?

Waar
Je kunt deze opleiding volgen bij diverse MBO-instellingen. Je meldt je aan bij de school van je keuze.

Veel onderwijsinstellingen hebben verschillende leslocaties. Kijk op de site van de school in welke plaats deze opleiding wordt gegeven.

Hoe aanmelden?
Voor deze opleiding meld je je uiterlijk op 1 april aan. Aanmelden voor een opleiding doe je bij het MBO van je keuze. Kijk hiervoor op bovenstaande websites. Doe je dit niet op tijd dan mag een MBO je weigeren. Daarnaast kan een school specifieke aanvullende eisen stellen. Bijvoorbeeld bij een sportopleiding.

Studiekeuzeadvies
Wanneer je je aanmeldt vóór 1 april dan heb je recht op een studiekeuzeadvies. In dit advies kijkt de school of de gekozen opleiding bij je past. Daarbij kijkt de MBO-school onder meer naar je motivatie en interesses.

Vind een stage- of leerwerkplek
Als je de opleiding gaat volgen via de beroepsopleidende leerweg (BOL) of beroepsbegeleidende leerweg (BBL), heb je ook een stageplek of leerwerkplek nodig. De site Stagemarkt.nl geeft je een overzicht van alle erkende leerbedrijven waar je kunt solliciteren. Zie: www.stagemarkt.nl.

Particuliere onderwijsinstellingen
Je kunt deze opleiding ook volgen bij een aantal particuliere onderwijsinstellingen.

Meer onderwijsinstellingen

Zoek en vind adressen via onderwijsinstellingen vinden.

Loting

Het kan zijn dat de school van jouw keuze een lotingsprocedure voor deze opleiding heeft. Dit doet de school als er te veel aanmeldingen zijn en om een tekort aan stageplaatsen te voorkomen. Informeer daarom bij de onderwijsinstelling of er een lotingsprocedure is ingesteld en wanneer je je het beste kunt aanmelden.