Opleiding Mens en Techniek I Bewegingstechnologie

Wat leer je?

Bewegingstechnologie is een vierjarige differentiatie (afstudeerrichting) van de bacheloropleiding Mens en Techniek.

Wat leer je?
Het eerste jaar (propedeusejaar) bestaat uit basiskennis in de medische, technische en ondersteunende vakken. De verdeling tussen theorie en praktijk is dan ongeveer fifty-fifty. In de hoofdfase vindt een verdere uitbreiding en verdieping van je kennis en vaardigheden plaats en een steeds hogere mate van integratie bij de uitvoering van projecten.

In deze eerste drie jaar komen bijvoorbeeld modulair de basisfuncties van het menselijk bewegen aan de orde: hanteren, voortbewegen, communiceren, houdingen en vitale functies.

De praktijkcomponent van de studie bestaat uit twee stages. De eerste stage valt aan het begin van het derde jaar en duurt elf weken. De tweede stage valt in het vierde en laatste jaar en duurt zestien weken. Na je tweede stage begin je aan je afstudeerproject.

Als je deze studie hebt afgerond, ben je in het bezit van de titel Bachelor of Engineering. 

Bacheloropleiding Mens en Techniek
Bewegingstechnologie is een vierjarige differentiatie (afstudeerrichting) van de bacheloropleiding Mens en Techniek. De opleiding Mens en Techniek wordt op verschillende hogescholen aangeboden. Allemaal gericht op het snijvlak van techniek en gezondheidszorg, maar elk met een eigen accent. Variërend van meer technisch tot meer gezondheidszorg gericht.
Andere differentiaties van Mens en Techniek zijn: