Opleiding Mens en Techniek I Biometrie

Wat zijn de kosten?

Kosten 2019/2020
Als je deze opleiding in voltijd gaat doen, betaal je per jaar € 2.083,- aan collegegeld.

Start je in of na 2019 met je eerste Ad- of bacheloropleiding aan een hogeschool of universiteit, bekostigd door de overheid? En ga je het wettelijk collegegeld betalen? Dan heb je recht op halvering van het collegegeld. Je betaalt dan slechts de helft van bovenstaand bedrag!

Het collegegeld voor de duale variant kunnen hogescholen zelf vaststellen. Neem hiervoor contact op met de onderwijsinstelling.

De kosten van je studie bestaan naast het collegegeld ook uit andere studiekosten (voor bijvoorbeeld excursies, boeken en ander onderwijsmateriaal).

Vergoeding
Als je de opleiding duaal of in voltijd gaat volgen, kun je in aanmerking komen voor studiefinanciering. Voor de duale variant geldt dat je, in de periodes waarin je werkt, een (leerling)salaris ontvangt. Houd in verband met studiefinanciering dus wel je bijverdiensten in de gaten, en zet je studiefinanciering tijdig stop als je het maximumbedrag bijverdiend hebt.

Lees meer over studiefinanciering en Tegemoetkoming in de Studiekosten. Of kijk op de site van DUO: www.duo.nl.

Wist jij dat iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld kan lenen bij de overheid om hun studiekosten te betalen? Deze studiefinanciering heet levenlanglerenkrediet. Het geldt ook voor mensen die een deeltijdopleiding volgen of een tweede Bacheloropleiding of Master willen doen na hun Bachelor en geen recht meer hebben op reguliere studiefinanciering. Ook als je een voltijd bol-opleiding gaat volgen aan het mbo is het mogelijk dat je hier gebruik van kan maken. Lees de verdere voorwaarden op de website van DUO!