Opleiding

Pedagogiek

De opleiding Pedagogiek op HBO-niveau duurt 4 jaar, en vormt je tot professioneel opvoedkundige die ondersteuning biedt bij opvoedingsvragen. Je leert hoe je jongeren, kinderen en hun opvoeders begeleidt in normale en complexe opvoedsituaties. Na de opleiding kun je werken in veel verschillende functies.

Pedagogiek studeren?

De opleiding Pedagogiek geeft jou alle bagage die je nodig hebt om ouders, leraren en instellingen te ondersteunen bij de opvoeding van kinderen en jongeren. Het kan gaan om normale, maar ook om complexe opvoedsituaties.

De theorie en praktijk zijn in de opleiding Pedagogiek nauw met elkaar verbonden. Je krijgt vakken als: pedagogiek, gezinsbegeleiding, gesprekstechniek en ontwikkelingspsychologie.

De opgedane kennis pas je toe in stages. Bij de meeste hogescholen beginnen die vanaf het tweede jaar. Zo doe je praktijkervaring op die jou kan helpen bij het kiezen van een afstudeerrichting. Je hebt onder meer keuze uit: jeugdzorg, achterstandsbeleid allochtonen en ontwikkelen van videohometrainingen.

Lees meer over de inhoud van de HBO-opleiding Pedagogiek.

Werken na je studie
Met de bachelor Pedagogiek op zak kun jij aan de slag in verschillende functies, bijvoorbeeld in de jeugdzorg, pleegzorg en gehandicaptenzorg. Bekijk deze en de vele andere mogelijkheden!

Verder studeren
Met het diploma van de HBO-opleiding Pedagogiek ben je in het bezit van de titel bachelor. Wil je verder studeren? Dat kan aan zowel een hogeschool of universiteit.