Opleiding

Praktijkondersteuner Huisarts

De opleiding Praktijkondersteuner Huisarts is een post-HBO-studie die je in deeltijd volgt. De opleiding duurt 1 tot 1,5 jaar. Je leert hoe je de zorg organiseert en uitvoert voor patiënten met een chronische aandoening, zoals diabetes en astma. Er is aandacht voor medische kennis, het opzetten van een eigen spreekuur, afleggen van huisbezoeken, geven van voorlichting en verbeteren van de praktijkvoering.

Als praktijkondersteuner huisarts ondersteun je mensen met fysieke problemen. Werk je liever met mensen die worstelen met psychische problematiek? Check dan de opleiding Praktijkondersteuner Huisarts GGZ.

Studeren voor praktijkondersteuner huisarts? 

Tijdens de opleiding Praktijkondersteuner Huisarts leer je hoe je verschillende taken kunt overnemen van de huisarts. Je ontwikkelt competenties om optimale zorg te geven aan patiënten met een chronische aandoening. Zij hebben bijvoorbeeld diabetes, astma of COPD.

Je leert verder hoe je een huisartsenpraktijk kunt managen en verbeteren. Hoe ga je bijvoorbeeld te werk als je veranderingen wilt doorvoeren?

Lees meer over de inhoud van de post-HBO-opleiding Praktijkondersteuner Huisarts.

Werken als praktijkondersteuner huisarts
Met het diploma van de post-HBO-opleiding Praktijkondersteuner Huisarts ben jij de rechterhand van de huisarts.

Meestal kom je in dienst van een huisartsenpraktijk. Daarvan zijn er meer dan 5000 in Nederland. En het goede nieuws is… er is genoeg werk!

Verder studeren
Toch liever verder studeren? Dat kan ook. Er zijn volop mogelijkheden.