Opleiding Sociaal-Cultureel Werker

Wat zijn de kosten?

Kosten 2019/2020
Voor de beroepsopleidende leerweg van MBO-opleidingen op niveau 3 en 4 is het lesgeld wettelijk vastgesteld op € 1.155,- per jaar. Dit hoef je alleen te betalen als je bij de start van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent. Dus ben je jonger, dan betaal je niets.

Daarnaast heeft iedere opleiding nog een eigen kostenplaatje. Zo komen er kosten bij voor boeken, eventuele excursies en ander onderwijsmateriaal.

Vergoeding
Als je de opleiding via de beroepsopleidende leerweg volgt en 18 jaar of ouder bent, kun je in aanmerking komen voor studiefinanciering. Alle BOL-studenten ontvangen een studentenreisproduct, de OV-kaart. Lees meer over studiefinanciering. Je vindt ook informatie op de site van DUO: www.duo.nl.

Een andere opleiding?
Als je deze opleiding niet via de beroepsopleidende leerweg wilt volgen, kun je ook bij een particulier opleidingsinstituut terecht.
Als je voor één van deze opleidingen kiest, heb je geen recht op studiefinanciering. De kosten van deze opleidingen zijn verschillend: voor meer informatie kun je daarom het beste contact opnemen met het opleidingsinstituut.