Opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening

Wat zijn de kosten?

Kosten 2019/2020
Als je deze opleiding in voltijd gaat doen, betaal je aan collegegeld per jaar € 2.083,- (wettelijk collegegeldtarief).

Start je in of na 2019 met je eerste Ad- of bacheloropleiding aan een hogeschool of universiteit, bekostigd door de overheid? En ga je het wettelijk collegegeld betalen? Dan heb je recht op halvering van het collegegeld. Je betaalt dan slechts de helft van bovenstaand bedrag!

Het collegegeld voor de deeltijdopleiding en van de duale variant kunnen hogescholen zelf vaststellen (dat kan ook het wettelijk collegegeldtarief zijn). Neem hiervoor contact op met de onderwijsinstelling.

De kosten van je studie bestaan naast het collegegeld ook uit andere studiekosten (voor bijvoorbeeld excursies, boeken en ander onderwijsmateriaal).

Vergoeding
Als je de opleiding duaal of in voltijd gaat volgen, kun je in aanmerking komen voor studiefinanciering. Voor de duale variant geldt dat je, in de periodes waarin je werkt, een (leerling)salaris ontvangt. Houd in verband met studiefinanciering dus wel je bijverdiensten in de gaten, en zet je studiefinanciering tijdig stop als je het maximumbedrag bijverdiend hebt.

Je kunt recht hebben op studiefinanciering tot je 34ste jaar. Je moet het dan voor je 30ste verjaardag aanvragen én er recht op hebben. De maand na je 34ste verjaardag heb je helemaal geen recht meer op studiefinanciering. Dat geldt ook als je nog niet al je maanden studiefinanciering hebt verbruikt.

Voel je wat voor de deeltijdvariant? In dat geval werk je waarschijnlijk gewoon naast je studie en krijg je geen vergoeding. Helaas...

Lees meer over studiefinanciering en Tegemoetkoming in de Schoolkosten. Of kijk op de site van DUO: www.duo.nl.