Opleiding Tandheelkunde

Wat leer je?

Tijdens de opleiding Tandheelkunde bestudeer je op een wetenschappelijke manier alle aspecten die samenhangen met mondzorg. Je leert mensen behandelen en komt te weten hoe je dat zo effectief mogelijk doet.
De bacheloropleiding Tandheelkunde duurt drie jaar. Daarna volg je een masteropleiding die ook drie jaar duurt. Na deze zes jaar ben je tandarts.

Wat leer je?
Je leert voorlichting geven, diagnoses stellen en behandelingen uitvoeren. Het oplossen van tandheelkundige problemen vereist veel technische vaardigheden. Op ‘fantoomhoofden’ oefen je technieken als boren, vullen en bruggen maken.

Ook communicatieve vaardigheden komen aan bod. In het beroep krijg je immers veel te maken met patiënten. Ook zul je regelmatig samenwerken met andere tandartsen, assistenten, tandtechnici en mondhygiënisten.

Practica
Practica zijn een belangrijk onderdeel van je opleiding. Naarmate deze vordert, besteed je meer tijd aan de tandheelkundige behandeling van patiënten. Je verricht in de laatste fase van de bachelor eenvoudige verrichtingen bij patiënten.

Master
De master sluit direct aan op de bachelorfase. Je verdiept je verder in tandheelkundige deelgebieden. Lees meer hierover bij master Tandheelkunde.