Opleiding Toegepaste Psychologie

Wat word je?

Met een diploma Toegepaste Psychologie kun je de hulpverlening in, maar je kunt ook als onderzoeker, mediator, assessor, trainer of loopbaancoach aan de slag. Je coacht bijvoorbeeld een medewerker in het nemen van een nieuwe stap in zijn carrière of je ondersteunt een werkgever in het vinden van een geschikte kandidaat voor zijn vacature.

Met Toegepaste Psychologie kun je op veel plekken aan de slag. Denk aan: organisaties voor geestelijke gezondheidszorg, GGD's, thuiszorg, ziekenhuizen, personeelsafdelingen of werving- en selectiebureaus.

Als je Toegepaste Psychologie hebt gestudeerd, krijg je geen BIG-registratie. Dit betekent dat je niet zelfstandig diagnoses mag stellen en niet bevoegd bent te werken als zelfstandig therapeut. 

Op deze site vind je informatie over de beroepen:

Je denkt misschien dat je met deze opleiding psycholoog of gedragskundige wordt. Dat is niet het geval. Daarvoor heb je de universitaire opleiding Psychologie nodig. Met de HBO-opleiding Toegepaste Psychologie kun je wel in een vergelijkbaar beroep terechtkomen. Daarin heb je minder verantwoordelijkheid dan wanneer je op universitair niveau bent opgeleid. Lees meer over:

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.