Opleiding Verpleegkunde - Technische Stroom

Wat leer je?

Wat leer je?
De opleiding Verpleegkunde-Technische Stroom combineert verpleegkunde met operatie- of anesthesievaardigheden. Je wordt opgeleid in 2 beroepen. De combinatie is mogelijk omdat de vakgebieden en competenties van beide opleidingen elkaar overlappen.

Je maakt kennis met de praktijk in projectgroepen, practica en stages. Daarnaast leer je klinisch redeneren in het kader van de vakken anatomie, fysiologie en pathologie.

Richting kiezen
Voor de start of in het begin van de opleiding kies je voor de richting Anesthesiemedewerker of Operatieassistent. Naast het standaard-curriculum volg je lessen die specifiek zijn voor de gekozen richting.

Lees meer over de richtingen Verpleegkunde, Operatieassistent of Anesthesiemedewerker:


Opleidingsplaats
Voor het derde jaar van je opleiding solliciteer je naar een opleidingsplaats in een ziekenhuis. Als je wordt aangenomen, krijg je een leer-arbeidsovereenkomst en ben je werknemer bij het ziekenhuis. Je ontvangt een leerlingsalaris en het ziekenhuis betaalt de opleidingskosten. Naast de leer-/arbeidsplaats in het ziekenhuis volg je 1 dag in de week lessen.

Diploma’s
Je sluit de opleiding af met een praktijkonderzoek.
Na succesvolle afronding van je studie ontvang je het diploma Bachelor of Nursing én het CZO-diploma Operatieassistent of Anesthesiemedewerker.