Opleiding

Verzorgende-IG

De opleiding Verzorgende-IG op MBO-niveau 3 leert je hoe je ondersteuning geeft aan mensen die zorg nodig hebben. Bijvoorbeeld hulp bij de persoonlijke verzorging of bij het huishouden. Ook leer je hoe je deze mensen stimuleert zichzelf te redden. Daarnaast is het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen - zoals het geven van sondevoeding -een onderdeel van je opleiding.

Studeren voor verzorgende-IG

De opleiding Verzorgende-IG bestaat uit verschillende delen: een basisdeel, profieldeel en keuzedeel. Tijdens het profieldeel zoom je in op je competenties en vaardigheden voor je toekomstige vak. Je gaat je in dit deel van je opleiding ook specialiseren in de branche waarin je als verzorgende wilt werken:
•    verpleeghuiszorg en thuiszorg
•    geestelijke gezondheidszorg
•    gehandicaptenzorg
•    kraamzorg

Lees meer over de inhoud van de opleiding Verzorgende-IG.

Heb je je diploma Verzorgende-IG behaald? Dan kun je nog verder studeren of in de praktijk aan de slag gaan als verzorgende-IG.

Werken als verzorgende-IG
Na de opleiding Verzorgende-IG kun je gaan werken in allerlei beroepspraktijken en zorgsituaties. Dat kan bijvoorbeeld zijn in een woonzorgcentrum, een instelling voor psychiatrie of verslavingszorg, woonvormen voor gehandicapten, het ziekenhuis of bij de mensen thuis. Lees meer over de beroepspraktijk en ga aan de slag.

Hoe gaat het er echt aan toe in het beroep en tijdens de opleiding Verzorgende-IG? Bekijk de filmpjes op deze pagina!

Combinatieopleiding
Je kunt ook kiezen voor de dubbelkwalificatie Verzorgende-IG/Maatschappelijke Zorg. Na deze 3-jarige opleiding ontvang je 2 diploma's.
Lees meer op de pagina Inhoud opleiding.
 

De beroepenfilm is gemaakt op initiatief van ActiZ.

Dit is een productie van Brancheorganisatie Geboortezorg.