Opleiding Voeding en Gezondheid

Wat word je?

Na de bacheloropleiding Voeding en Gezondheid ben je toelaatbaar tot de masteropleiding Nutrition and Health. Als je deze master hebt afgerond, heb je de kennis en vaardigheden om voedingskundig onderzoek uit te voeren. Denk hierbij aan:

  • onderzoek naar de rol van voeding en leefwijze op het ontstaan van ziekten
  • onderzoek naar de effecten van voeding op de werking van het lichaam en de mechanismen die hieraan ten grondslag liggen
  • onderzoek naar de invloed van smaak, geur en textuur van levensmiddelen op verzadiging en de functie van de hersenen hierbij

Afgestudeerden werken onder andere bij:

  • universiteiten
  • onderzoeksinstellingen (zoals de RIVM of TNO)
  • (academische) ziekenhuizen
  • (semi-) overheid (zoals de GGD of de Voedsel en Waren Autoriteit)
  • NGO’s in binnen- of buitenland (zoals de Hartstichting, het Nederlands Kankerinstituut, FAO of de WHO)
  • het bedrijfsleven (zoals bij Friesland Campina, Unilever of Danone)

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.