Opleiding

Zorg en Technologie (Ad)

Inhoud opleiding
Met de Associate degree Zorg en Technologie krijg je het beste van twee werelden: techniek en gezondheidszorg komen bij elkaar. Tijdens deze studie leer je hoe je met innovatieve ideeën en nieuwe technieken de gezondheidszorg tot een hoger niveau kunt brengen.
Wil jij in 2 jaar tijd leren hoe je een brug slaat tussen de zorg- en technieksector? Kies dan voor deze opleiding!

Zowel de zorg- als technieksector zijn veranderlijk. Om de apparatuur en ontwikkelingen te begrijpen, zijn er mensen nodig met verstand van techniek en de gezondheidszorg. Tijdens de opleiding Zorg en Technologie leer je daarom alles over welzijn, zorgprocessen, techniek en technische processen.
In deze studie houd jij je bezig met vraagstukken als: hoe kunnen ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen dankzij apparatuur? Hoe kan zorg op afstand worden verleend met gebruik van techniek? Ook leer je de vaardigheden om zorggebruikers en zorgverleners te instrueren over nieuwe zorgtechnologieën.

De theorie wordt afgewisseld met praktijkprojecten. Zo pas je tijdens je studie de theorie en vaardigheden meteen toe in de praktijk.

Toelatingseisen
Je hebt toegang tot de opleiding als je in het bezit bent van één van de volgende diploma’s:
- HAVO
- VWO
- MBO, niveau 4

Verder moet je werken in de zorg- of technologiesector. Bij de start van je studie moet je een leerwerkovereenkomst hebben gesloten met je werkgever of bij een branche-gerelateerd bedrijf.

Vervolgopleidingen
Na deze opleiding ben je in het bezit van een wettelijk erkend diploma. Wil je gelijk gaan werken of nog verder studeren? Als jij zin hebt om verder te studeren, kun je een bachelorgraad behalen.

Bijvoorbeeld de bachelor Verpleegkunde HBO.

Wanneer je kiest voor een aansluitende bacheloropleiding kun je deze versneld volgen. Informeer naar de mogelijkheden bij de onderwijsinstelling waar je de bachelor wilt gaan volgen.

Wat word je
Je ontwikkelt je tot een bruggenbouwer tussen de werelden van de zorg en de medische technologie.


Waar aanmelden
De opleiding Associate degree Zorg en Technologie is te volgen aan 2 hogescholen. Belangrijk om te weten is dat er pas een nieuwe lesgroep wordt gestart wanneer er minimaal 15 aanmeldingen zijn voor deze AD opleiding.

-    www.zuyd.nl
Zuyd Hogeschool
Duaal

-    www.fontys.nl
Fontys Hogeschool
Duaal