Opleiding Zorgtechnicus

Wat leer je?

Wat leer je?
Tijdens de opleiding Zorgtechnicus leer je alles over de zorg en de nieuwste zorgtechnieken. In het eerste jaar van de opleiding leer je veel over het menselijk lichaam. Hoe zit het lichaam in elkaar en hoe werken al je organen eigenlijk? Jij weet er straks alles van. Ook leer je veel over verschillende ziektebeelden. Hierdoor kun je straks meepraten met professionals in de medische wereld. 

Natuurlijk krijg je ook technische vakken. Je leert bijvoorbeeld hoe je een alarmeringssysteem kunt installeren en hoe je ervoor zorgt dat een robot huishoudelijke taken voor iemand doet. Je leert precies hoe je aan de mensen kunt uitleggen hoe de verschillende technische apparaten werken. Daarom wordt er naast de technische vakken veel aandacht besteed aan sociale vaardigheden en communicatie. 

Verhouding theorie en praktijk
De beroepspraktijkvorming is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Daarin doe je ervaring op en breng je in praktijk wat je op school hebt geleerd. Tijdens de beroepsopleidende leerweg (BOL) besteed je zo'n 20 procent van je studietijd aan praktijk in de vorm van stages. 

Examens 
Tijdens de opleiding Zorgtechnicus doe je een examen voor het landelijk certificaat Medisch Technicus A. Hierdoor heb je na je afstuderen, naast je MBO-diploma, een extra bewijs van vakmanschap. Dit kan je positie op de arbeidsmarkt versterken!