Switchen kan!

Switchen kan!

De opleidingen voor welzijn zijn inhoudelijk goed op elkaar afgestemd. De mogelijkheden om een opleiding af te maken die bij je past, zijn daarom groot. Je kunt tussentijds overstappen naar een andere opleiding of naar een andere leerweg.

 

Andere opleiding
Ben je aan een opleiding begonnen die je te gemakkelijk vindt? Als je vooropleiding het toelaat, kun je overstappen naar een opleiding op een hoger niveau. Dus van:

 

- Helpende Zorg en Welzijn naar Pedagogisch Medewerker Kinderopvang, Begeleider Gehandicaptenzorg of Begeleider Specifieke Doelgroepen
- Begeleider Gehandicaptenzorg of Begeleider Specifieke Doelgroepen naar Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg of Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen
- Pedagogisch Medewerker Kinderopvang naar Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (Kinderopvang)
- Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (Kinderopvang) naar Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Vind je de opleiding juist te moeilijk, dan is het heel gemakkelijk een stapje terug te doen en naar een opleiding op lager niveau over te stappen. In beide gevallen geldt dat je opleidingsonderdelen die je al had afgerond, kunt meenemen. Je hoeft dus niet helemaal opnieuw te beginnen.

 

Andere manier van leren
Wanneer je hebt gekozen voor leren en stage lopen, dan kun je halverwege de opleiding overstappen naar werken en leren. Andersom geldt dat ook.

 

Zie ook:
Over MBO - leren-stage (BOL)
Over MBO - werken-leren (BBL)
Over HBO/WO - voltijd
Over HBO/WO - deeltijd
Over HBO/WO - duaal