Verzameld: gastlessen en lespakketten

Verzameld: gastlessen en lespakketten

Scholieren enthousiast maken voor een carrière in zorg en welzijn? Dat kan het beste met praktijkverhalen! Landelijk en in de regio zijn er al veel mooie initiatieven hiervoor, zoals gastlessen en lespakketten. We zetten een aantal voorbeelden op een rijtje.

Lespakket Aan JOU hebben we wat

Lespakket Aan JOU hebben we wat

Aan JOU hebben we wat is een lespakket voor scholieren van VMBO, HAVO en VWO. Het doel: ze enthousiast maken voor een loopbaan in zorg en welzijn. Dit lespakket is een initiatief van RegioPlus. Aanvragen kan via www.aanjouhebbenwewat.nl.

Les over leren en werken in het ziekenhuis

Met de leskoffer van Volgjehart.nl komen HAVO- en VWO-leerlingen alles te weten over leren en werken in het ziekenhuis. Aangesloten bij deze website zijn 4 ziekenhuizen uit de regio Den Haag. Hoe je een leskoffer leent, staat op www.volgjehart.nl/leskoffer.

Bootcamp: helden in wit

Verpleegkundigen zijn helden wit

Helden in wit: dat zijn verpleegkundigen. Speciaal voor scholieren organiseert Heldeninwit.nl bootcamps om meer te weten te komen over het beroep verpleegkundige en alle specialisaties die daarbij horen. Aan deze campagne werken ziekenhuizen uit de regio Amsterdam mee. Kijk op: www.heldeninwit.nl.

Voorlichting regio Amsterdam

Op zoek naar een enthousiaste zorgmedewerker die een gastles kan verzorgen of een stand op een beroepenmarkt wil bemannen? In de regio Amsterdam kun je dan contact opnemen met Sigra: www.sigra.nl.

Presentaties in regio Haarlem

Bureau VBZ/Infopuntzorg organiseert presentaties om jongeren meer inzicht te geven in werken en leren in de zorgsector. Naar aanleiding van de presentatie kan een klein groepje geïnteresseerde jongeren ook een snuffelstage volgen of rondleiding krijgen bij een instelling in uw regio. Zie: www.infopuntzorg.nl.

Gastlessen in regio Utrecht

Speciaal voor jongeren op het VMBO en MBO organiseert Utrechtzorg gastlessen om hen enthousiast te maken voor de zorg- en welzijnssector. Meer info vind je op: www.utrechtzorg.net.

Gastlessen in regio Twente, Achterhoek

Voor VMBO, HAVO of VWO óf juist voor MBO en HBO: WGV Zorg en Welzijn biedt in de regio Twente, Achterhoek, IJssel-Vecht, Stedendriehoek en Noordwest-Veluwe diverse gastlessen aan. Lees er meer over op: www.wgvzorgenwelzijn.nl.

Zeeland: zorg- en welzijnsambassadeurs

Speciaal voor leerlingen van groep 8 en klassen VMBO 1/2 biedt ViaZorg in Zeeland een interactief lesprogramma. Professionals die werken in zorg en welzijn komen langs om te vertellen over hun mooie beroep. Lees meer hierover op: www.viazorg.nl.

Speeddaten in Limburg

Speeddaten met zorgprofessionals: zo kom je alles over het echte werk te weten! Het kan in Limburg. Lees er meer over op www.zorgnetlimburg.nl.

Ken je nog voorlichtingsactiviteiten voor jongeren die niet op deze pagina mogen ontbreken? Stel de redactie op de hoogte.