Werkend leren - Via je werkgever

Werkend leren - Via je werkgever

In de meeste cao’s voor zorg, welzijn en sport is vastgelegd dat je werkgever een opleidings- en scholingsbeleid moet hebben. Dus heb je een baan en wil je verder leren? Informeer dan bij je organisatie wat de mogelijkheden zijn.

Opleidingen op deze site
Er zijn diverse opleidingen en cursussen die je kunt volgen tijdens je werk. Bijvoorbeeld verpleegkundige vervolgopleidingen. Ook kun je een HBO-master volgen als je al een baan hebt in een relevant werkveld. Veel van deze verpleegkundige vervolgopleidingen en HBO-masters vind je op deze site.

Daarnaast is er een aantal beroepsopleidingen waarvoor je een werkgever nodig hebt. Met deze opleidingen kun je dus gewoon starten na bijvoorbeeld na VMBO, HAVO of VWO. Denk aan de opleidingen tot operatieassistent, anesthesiemedewerker of radiodiagnostisch laborant.

Vind opleidingen die je kunt volgen via Werken en leren.

Andere opleidingen en cursussen
Naast de opleidingsbeschrijvingen op deze site zijn er natuurlijk nog veel meer na- en bijscholingsmogelijkheden. Voorbeelden zijn het behalen van certificaten voor het verrichten van een venapunctie, het omgaan met ouderen met psychogeriatrische problematiek, het toedienen van IV-medicatie of het behalen van het deelcertificaat IG dat bij de opleiding Verzorgende hoort. Ook scholing gericht op leiding geven en management zijn er in zorg, welzijn en sport volop.

Ervaring opdoen
Volg je een opleiding via je werkgever, dan stelt deze je over het algemeen in staat om praktijkervaring op te doen.

Financiering
Het is gebruikelijk dat je werkgever de studiekosten betaalt. Of dat in jouw geval ook zo is, kun je navragen bij de afdeling Personeelszaken.

Zie ook:
Opleidingen vinden via werken en leren

 

Ook bij BBL-opleidingen en duale opleidingen werk en leer je tegelijkertijd. Zie hiervoor:
MBO - BBL
HBO/WO - duaal