Overheid/ bedrijven/ onderwijs

Overheid/ bedrijven/ onderwijs

De meeste zorg- en welzijnsinstellingen zijn door de overheid gesubsidieerd en hebben zeker niet tot doel winst te maken. In zorg en welzijn zijn echter allerlei particuliere organisaties te vinden die vaak wel streven naar winst, of hun bestaan in ieder geval niet te danken hebben aan subsidies. Daarnaast kun je ook bij een overheidsinstelling of in het onderwijs aan de slag in een zorg- of welzijnsbaan.

Met wie krijg je te maken?
Als je werkt in zo’n organisatie zul je meestal niet direct te maken hebben met de mensen die hulp of zorg nodig hebben. Je moet eerder denken aan een baan bij een zorgverzekeraar, farmaceutisch bedrijf, onderzoeksinstituut, Arbo-dienst, ministerie of opleidingscentrum. Daar heb je voornamelijk te maken met adviseurs, beleidsmedewerkers, administratieve krachten, IT’ers en dergelijke.

Een Arbo-arts heeft wel direct te maken met patiënten, maar daarnaast een adviserende taak naar werkgevers. Maar als je bijvoorbeeld kiest voor een functie als docent aan een school voor speciaal onderwijs, dan heb je wel direct contact met de doelgroep.

Werktijden
In het bedrijfsleven en bij de overheid kun je rekenen op vaste regelmatige werktijden overdag. Deeltijdbanen op verschillende niveaus zijn geen probleem. Bovendien zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden vaak zeer goed, kun je rekenen op scholing, zijn er volop doorgroeimogelijkheden en kun je kiezen uit verschillende soorten functies.

Waar en in welke beroepen werken?
Bij de beroepen op deze site kun je ook zoeken op beroepen die je bij overheid, bedrijfsleven of onderwijs kunt uitoefenen. Heb je nog vragen? Mail met de mensen op deze site die werkervaring hebben!

Zie ook:
Beroepen vinden op werkveld
Medewerkers vinden
Films en Games