Opleiding sociaal werk

Opleiding sociaal werk

Als sociaal werker ondersteun je mensen bij het oplossen van en omgaan met problemen in hun dagelijks leven, zodat zij weer kunnen deelnemen aan de maatschappij. Je werkt bijvoorbeeld met jongeren met criminele vrienden, ouders die zorgen voor hun ernstig zieke kind of mensen die in de schulden zitten. Eén van je taken is om problemen te signaleren en samen tot passende oplossingen te komen. Er zijn verschillende opleidingen in de richting van sociaal werk.

Opleiding sociaal werk op MBO-niveau
Wil je mensen helpen en adviseren bij het omgaan met hun moeilijkheden? En ze daarbij aanzetten om zelf in actie te komen? Kies dan voor een MBO-opleiding Sociaal Werk:
Sociaal-Cultureel Werker - niveau 4
Sociaal-Maatschappelijk Dienstverlener - niveau 4

Opleiding sociaal werk als Associate degree
Hoe zorg je ervoor dat jouw ondersteuning aansluit bij de behoeften van de mensen die hulp nodig hebben? En hoe geef je hen zoveel mogelijk de regie? Dat én natuurlijk veel meer leer je tijdens deze 2-jarige HBO Associate degree-opleidingen:
Sociaal Financiële Dienstverlening
Sociaal Werk in de Zorg

Opleiding sociaal werk op HBO-niveau
Mensen stimuleren om weer deel te nemen aan de maatschappij: als echt mensen-mens kun jij dit als geen ander! Daarbij weet jij hulpverleners met elkaar te verbinden om samen te zorgen dat mensen met problemen weer de regie over hun leven krijgen. Past dit bij jou? Kies dan voor één van deze HBO-opleidingen:
Social Work
Sociaal Juridische Dienstverlening

Stage lopen en werken
Tijdens je opleiding in het social work is het belangrijk om ervaring op te doen in de praktijk. Dat kan via een stage of werkervaringsplaats. Na je opleiding kun je in diverse functies aan de slag. Denk aan maatschappelijk werker, bemiddelingsmedewerker of ouderenwerker.

Wil je weten welke beroepen je nog meer kunt uitoefenen in deze branche? Bekijk dan alle beroepen in het sociaal werk.

Voor de opleidingen sociaal werk op MBO-niveau kun je online zien hoeveel kans op stage of kans op werk er in jouw regio is. Kijk op www.kansopwerk.nl.