Topklinisch

Topklinisch

Wil jij je specialiseren in een bepaalde aandoening én voel je je sterk betrokken bij wetenschappelijk onderzoek? Dan ben jij op je plek in één van de topklinische ziekenhuizen in ons land. Deze ziekenhuizen beschikken over geavanceerde, dure apparatuur en specifieke deskundigheid. Je bent bijvoorbeeld gespecialiseerd in hart- of neurochirurgie, IVF of zeldzame ziekten.

Regionale of landelijke functie
In een topklinisch ziekenhuis verleen je complexe en hooggespecialiseerde zorg. Jouw patiënten zijn door hun huisarts doorverwezen, of door de behandelend medisch specialist van een algemeen ziekenhuis. Dit gebeurt als het algemeen ziekenhuis zelf geen toereikende behandeling kan geven. Topklinische ziekenhuizen zijn groter dan algemene ziekenhuizen. Vaak hebben ze een regionale, soms zelfs landelijke, functie.

Veel aandacht voor opleiding
Topklinische ziekenhuizen zijn ook belangrijke opleidingscentra voor verpleegkundigen, co-assistenten, aios, fysiotherapeuten en andere zorgverleners. 

Ga je bijvoorbeeld als verpleegkundige aan de slag in een topklinisch ziekenhuis, dan zijn er veel (interne) opleidingsmogelijkheden voor jou. Je krijgt dagelijks te maken met andere studenten, zoals arts-assistenten en co-assistenten. Dit maakt werken in een topklinisch ziekenhuis anders dan in een algemeen of specialistisch ziekenhuis, waar je meestal in een vast team werkt.

In een topklinisch ziekenhuis heb je ook veel mogelijkheden om (wetenschappelijk) onderzoek te doen. Zo help je het ziekenhuis om het specialisme verder te ontwikkelen.

Geïnteresseerd? Bekijk dan het overzicht van topklinische ziekenhuizen.