Geneeskunde - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Geneeskunde

De opleiding Geneeskunde duurt 6 jaar en is opgedeeld in een 3-jarige bachelor en een 3-jarige master. In de bachelor krijg je een oriëntatie op de gezondheidszorg en op het beroep van arts. Bij de meeste universiteiten loop je in het eerste jaar al stage. Bijvoorbeeld bij een verpleeghuis of ziekenhuis. Zo kun je bekijken of het beroep van arts bij je past. 

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Na de opleiding Geneeskunde kun je aan het werk als basisarts bij diverse zorginstellingen of organisaties. Denk aan een functie in de huisartsenzorg, een ziekenhuis, bij een onderzoekscentrum of een uitkeringsinstantie.

 

Medisch specialiseren

De meeste basisartsen studeren na hun Geneeskunde-opleiding verder om zich medisch te specialiseren. Door een vervolgopleiding te doen, kun je onder andere anesthesioloog, chirurg, dermatoloog, klinisch geriater of huisarts worden.

Vervolgopleidingen

Na de bachelor- en masteropleiding Geneeskunde ben je gekwalificeerd voor het beroep basisarts.

 

De meeste basisartsen volgen een medische vervolgopleiding, die in lengte variëren van drie tot zes jaar. In deze periode werk je in een instelling en leer je het vak zodoende vooral in de praktijk.


 

Verdiepen
Van een groot aantal (medische) vervolgopleidingen vind je beroepsbeschrijvingen op de site. 

 

Heb jij als AIOS (arts in opleiding tot specialist) ervaring opgedaan die relevant is voor het door jou gekozen specialisme? Dan kun je bij je opleider een verzoek doen tot verkorting van je opleiding.

 

Andere vervolgopleidingen
Andere vervolgopleidingen zijn onder andere medische journalistiek en de specialisatie tot consultatiebureau-arts. Je kunt ook doorstromen naar de master Fysiotherapiewetenschap. Hierbij specialiseer je je in het behouden en verbeteren van de kwaliteit van de fysiotherapeutische zorg.

 

Kaakchirurg
Ook kun je met de opleiding Geneeskunde kaakchirurg worden. Je moet dan nog wel de universitaire opleiding Tandheelkunde volgen. Deze kun je in 3 jaar afronden als je al een opleidingsplaats Kaakchirurgie hebt. Daarna start je met de specialistische opleiding tot kaakchirurg. 

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Specificaties:

NIVEAU

Universiteit Bachelor

, Universiteit master

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

DUUR

4 jaar

INSCHRIJFDATUM

15 januari 2023

Laatst bijgewerkt:

2023 M10 16