Opleiding Master Social Work

Wat zijn de kosten?

Opleiding Master Social Work

Wat zijn de kosten?

Kosten 2015/2016
Hogescholen kunnen het collegegeld voor hun deeltijdopleidingen zelf vaststellen. Je kunt denken aan een bedrag tussen de € 1.773 en € 1.951 voor het jaarlijkse lesgeld.

De kosten van je studie bestaan naast het collegegeld ook uit andere studiekosten (voor bijvoorbeeld excursies, boeken en ander onderwijsmateriaal). Dit bedrag verschilt per hogeschool.

Vergoeding
In de deeltijdvariant werk je waarschijnlijk gewoon naast je studie en krijg je geen vergoeding. Wel ontvang je salaris voor je reguliere baan. Om een idee te krijgen, kun je de salarisindicatie bekijken die staat bij elke beroepsbeschrijving op deze site. Zie de knop ‘Salaris’.

Levenlanglerenkrediet
Wist jij dat iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld kan lenen bij de overheid om studiekosten te betalen? Deze studiefinanciering heet Levenlanglerenkrediet. Het geldt ook voor mensen die een deeltijdopleiding volgen of een tweede bachelor- of masteropleiding willen doen na hun bachelor en geen recht meer hebben op reguliere studiefinanciering.

Ook als je een voltijd BOL-opleiding gaat volgen aan het MBO is het mogelijk om hier gebruik van te maken. Lees de verdere voorwaarden op de website van DUO!